Vyberte stránku

Jak se naučit psát všemi deseti

autor: | 17. 04. 2018

Umět psát všemi deseti má řadu výhod, a to například to, že v psaní na počítači budete rychlejší a tím pádem také produktivnější. Kromě toho navíc prokrvíte všechny svoje prsty a snížíte množství překlepů. Budete zkrátka psát jako profesionál. A pokud vás ani tyto důvody nepřesvědčily, přečtěte si tento článek, ve kterém jsme vám sepsali 10 důvodů, proč se to naučit.

Tak co říkáte? Budete se učit s námi? Pojďte si přečíst, jak se naučit kouzlit prsty po klávesnici stejně tak dobře, jako to uměl třeba Mozart s notami.

Motivace

Správná motivace je nejdůležitější. A pokud stále váháte nad tím, jestli to právě vy zvládnete, uvědomte si, kolik lidí už to taky umí. Učit se psát všemi deseti s Psaní Hravě navíc není nijak složité a učení jde opravdu samo. No řekněte sami, kde jste se naposledy učili pomocí her?   

Po absolvování celého kurzu navíc dostanete certifikát o jeho absolvování, který si můžete přiložit třeba do CV. Právě ten vám nakonec může pomoci v získání vašeho vysněného zaměstnání. A to už stojí za to, nemyslíte?

Bez práce nejsou koláče

Psát perfektně všemi deseti se sice nenaučíte během několika minut, ale správným tréninkem se budete opravdu rychle zlepšovat. Přijde vám nereálné, abyste zvládli třeba 400 úhozů za minutu jako někteří členové týmu Psaní Hravě? Nemějte obavy, i oni totiž někdy s psaním všemi deseti začínali. A když to zmákli oni, zvládnete to snadno i vy!

Učte se zábavně

Učit se z knížek sice může být zábava, ale moc dlouho to člověka nebaví. Najděte si proto aplikaci, se kterou vás psaní bude bavit. Velkou výhodou v dnešní je době to, že učit se psát všemi deseti už nemusí být žádná nuda. Psaní Hravě je totiž složeno z jednotlivých úrovní a vaším úkolem je formou různých her plnit úkoly tak, abyste v nich byli co nejlepší. Učit se psát všemi deseti vás proto bude bavit.

Ve dvou se to lépe táhne

Pusťte se do psaní všemi deseti společně. Přemluvte kamarády, rodiče, kolegy nebo spolužáky, aby se učili s vámi. Můžete se pak navzájem motivovat k lepším výsledkům.   

Na prstokladu záleží

Ustálené rozložení prstů na klávesnici je nejdůležitější, a proto byste ho při učení neměli neustále měnit. A to také kvůli tomu, aby se vám rozložení prstů zautomatizovalo a nemuseli jste se pořád dívat na klávesnici. Pokud už máte nějaký prstoklad  tak naučený, že s ním píšete automaticky, nemá smysl, abyste se ho najednou přeučovali.

V případě, že s psaním všemi deseti teprve začínáte, naučte se ho správně. Na začátku vám bude možná dělat problémy rozložené prsty na klávesnici udržet, ale brzy se to naučíte.

Nekoukejte na klávesnici

Učte se spojovat písmeno na klávesnici s polohou prstu, nikoliv s tím, abyste se vizuálně učili, kde písmeno leží – to je mnohem pomalejší. Psaní všemi deseti funguje na podobném principu jako učení se jazyků – vše se postupně zautomatizuje. Mozek přestane vnímat jednotlivá písmena a “začne psát” celá slova.

Deset minut denně stačí

Pamatujte, že žádný úspěch nepřijde ze dne na den. Svalová paměť, kterou využíváte při tomto typu učení, potřebuje čas, aby se v ní nové věci usadily a zautomatizovaly. Velkou výhodou ale je, že stačí 10 minut tréninku denně! Můžete proto trénovat ve chvílích volna, a to třeba po dvou minutách. Učení vám tak půjde snáz.

Kurz Psaní Hravě

Všechny zmíněné rady budete aplikovat v kurzu Psaní Hravě. Budete se prstoklad učit zábavnou formou, která Vám pomůže v udržení motivace. Hrát můžete společně s kamarády a sledovat jejich pokrok, můžete společně i soutěžit. A sice je pravda, že bez práce nejsou koláče, ale v Psaní Hravě se postaráme o to, že si to užijete.

Mohlo by vás zajímat

Jak napsat uvozovky? Zjistěte to a procvičte!

Jak napsat uvozovky? Zjistěte to a procvičte!

Na některé jednoduché otázky existují pouze složité odpovědi. A bohužel “uvozovky” či snad „uvozovky“ anebo možná ‘uvozovky’ k nim patří. Zároveň se jedná o znaky, které jen málokdo používá denně. S naším článkem ale jejich psaní konečně zvládnete a procvičíte....

Jak napsat stupeň ° ? Článek s procvičením

Jak napsat stupeň ° ? Článek s procvičením

Stupeň patří mezi znaky, které nepoužíváme dost často na to, abychom si snadno zapamatovali, kde se nachází, ale zároveň je přeci jenom potřeba. Takže kde stupeň najdeme a jak to udělat, abychom ho při psaní nemuseli již vícekrát hledat? Jak na stupeň ° na PC Stupeň...