Vyberte stránku

Jak na (ne)hodnocení žáků?

autor: | 05. 03. 2024

Učitelé často žáky hodnotí podle rychlosti, přesnosti psaní, počtu chyb a přesnosti.

Tato negativní motivace ale u školáků často vyvolává stres a to vede k tomu, že žáci nemají psaní všemi deseti rádi a kurz nedokončí. Jak tedy žáky hodnotit v psaní všemi deseti?

  • Při psaní všemi deseti jsou nejdůležitější výsledky. To znamená, na jakou úroveň žák při psaní všemi deseti dosáhl. V ideálním případě by měl pokořit jednu úroveň týdně. Při hodnocení berte v úvahu také počty hvězdiček či počet dní, kdy žák procvičoval.

 

  • Obecně se soustřeďte na to, aby žáci získávali ve hrách a úrovních plné počty hvězdiček. Řekněte žákům předem, v čem je budete hodnotit. Zdůrazněte také to, že není důležité, kolik her odehrají, aby výsledku dosáhli. Někdo může úroveň zdolat napoprvé, někomu to bude trvat déle.

O tom, jak úspěšně zajistili každodenní motivaci žáků a objektivní známkování z psaní na Gymnáziu v Havlíčkově Brodě, si můžete přečíst v této případové studii:

Přečíst článek

Mohlo by vás zajímat

Jak se píše krát? Článek s procvičením!

Jak se píše krát? Článek s procvičením!

Krát umíme častokrát docela ošidit a používáme místo něj buď hvězdičku anebo dokonce písmeno x, jak se ale krát píše správně? A proč je to v matematických zápisech důležité? Jak napsat krát na PC? Krát můžete napsat pomocí pravého altu AltGr či levého Altu a Ctrl a...