Vyberte stránku

Novinky v Psaní Hravě: Co jsme přidali a vylepšili v našem kurzu

autor: | 26. 10. 2023

Objevte, jaké novinky jsme v Psaní Hravě vymysleli a nasadili v posledním období.
Potěšte se z nich spolu s námi.

 

Jednotlivé novinky jsme uspořádali na časovou osu a průběžně je doplňujeme. To nejdůležitější najdete také ve vašem účte Psaní Hravě v časti Oznámení a v našem pravidelném e-mailingu.

 

22. února 2024

Novinka v aplikaci – reset hesel při vygenerovaných přístupech 🔐

Pokud jste pro vytvoření účtů žáků využili jmenný seznam, ve školní administraci se Vám zobrazuje přehled názvů účtů dětí a jejich vygenerovaná hesla. 

 

V případě, že si žák sám ve svém účtu heslo změní a nezapamatuje si ho (systém ho pak upozorní při pokusu o přihlášení do kurzu: “Zadané údaje jsou nesprávné”) nebo při problémech s přihlášením do účtu, můžete využít nově zavedený reset. A to buď pro konkrétního žáka nebo hromadně všem naráz. 

 

Pokud si žák sám změní heslo ve svém účtu, v přehledu hesel v učitelské administraci se změna neprojeví (nepřepíše se nové heslo a zůstane tam to původně vygenerované). Naopak, pokud vygenerujete nové heslo v administraci, heslo se v přehledu přepíše.

 

15. února 2024

Statistiky odteď už i v Moři příležitostí 📊

 

V rozšiřující části našeho kurzu, kterou nazýváme Moře příležitostí, nově nyní najdete přehled statistik. Stejně jako v základní části zde můžete vidět získané hvězdičky, počet odehraných her a čas hraní.


Tento podnět jsme dostali od dvou učitelů středních škol. Pokud máte i Vy nápad na zlepšení kurzu Psaní Hravě, můžete nám ho zaslat e-mailem na skoly@psanihrave.cz

 

 

6. února 2024

Přehled Vaší aktivity až za 12 měsíců 📆

V administraci Psaní Hravě, v časti “Statistiky” můžete vidět Váš přehled aktivity v kurzu. Nyní uvidíte statistiky až za posledních 12 měsíců. Díky tomu si lépe odsledujete, které dny a kolik minut jste v kurzu trénovali.

 

29. ledna 2024

Informace o licenci a verzi Psaní Hravě ve Vašem účtu 🔖

V administraci Vašeho účtu najdete novou položku “Moje licence”. Po kliknutí na ni se dozvíte informace o:

  • verzi kurzu Psaní Hravě, kterou využíváte (standardní, adaptovaná, pro školy, pro firmy)
  • tom, zda používáte zkušební verzi kurzu nebo máte zakoupenou licenci (spolu s informací o době její platnosti).

 

          

 

8. ledna 2024

Velká novinka v Psaní Hravě – Test psaní pro zaměstnance 🚦

Už i vrabci si o tom cvrlikají. V posledních měsících jsme soustředili naše síly do přípravy jedinečné novinky, kterou už nabízíme firmám. Je to na míru připravený Test psaní pro zaměstnance, který přizpůsobujeme potřebám každé firmy: počet pokusů, náhodný nebo vlastní text, délka opisování nebo vizuální prvky jako je firemní barvy a logo.

 

Test psaní je vhodný pro zaměstnance firem nebo pro uchazeče o zaměstnání. Každý uchazeč/zaměstnanec dostane individuální vyhodnocení, ve kterém je detailně popsán jeho výsledek a metriky vlastního testu psaní (především čistá rychlost a procento chybovosti), barevné souhrnné hodnocení (semafor) a doporučení.

 

Náš Test psaní si firma může objednat jako službu bez ohledu na to, zda kurz Psaní Hravě využívá nebo ne.

Máte zájem o Test psaní pro vaši firmu? Kontaktujte nás.

P.S. Ještě jedna dobrá zpráva – podobný test psaní budeme mít brzy i pro školy.

 

 

 

19. ledna 2024

Vyhodnocení soutěží už i pomocí % chybovosti 🥇

Nedávno nám přišly tři požadavky od středoškolských učitelů týkající se vyhodnocování našich soutěží. Vlastně to bylo od každého z tří učitelů jedno a to samé přání. A protože nám dvakrát – natož třikrát – říkat nemusíte, hned jsme se pustili do práce.

 

Díky této cenné zpětné vazbě si nyní můžete v nastavení soutěže vybrat seřazení výsledků nejen podle čisté rychlosti, ale i podle procenta chyb. Pokud si zvolíte druhou nabízenou možnost, v tabulce s výsledky budete mít hráče seřazené od těch s nejnižším procentem chyb (čím nižší procento chyb, tím lepší umístění). Právě co nejmenší chybovost by v začátcích psaní deseti prsty měla být nejdůležitějším kritériem hodnocení; rychlost přijde časem, při pravidelném tréninku.

 

 

19. prosince 2023

Správa manažerů a třídních učitelů 📇

Zapracovali jsme podněty, které jsme dostali od jedné z firem úspěšně využívající náš kurz. Změny najdete ve firemní i ve školní administraci. 

 

Od jedné z firem, která úspěšně využívá náš kurz, jsme obdrželi podněty na drobné změny v nastaveních účtu. Změny najdete ve firemní i v učitelské administraci. 

 

  • Správce má nově možnost přesouvat manažera (resp. učitele) do skupin (tříd) bez toho, aby ho musel odebrat z jedné skupiny (třídy) a následně ho přidat v jiné. Bez potvrzovacích e-mailů. Manažer (učitel) uvidí vše, co správce, ale nebude mít stejná oprávnění. 
  • Správce má možnost přidat toho samého manažera (resp. učitele) do více skupin (tříd), takže jeden manažer (učitel) může vidět výsledky například 3 týmů (tříd), případně ho z některých skupin (tříd) může odebrat. 
  • Po odebrání manažera (resp. učitele) ze všech skupin (tříd) se jeho role zcela odstraní. Pro opětovné přidání je potřebné ho znovu pozvat přes odkaz.

 

 

10. října 2023

Vylepšili jsme soutěže 🙌

Využíváte ve třídě nebo mezi třídami ve škole naši soutěž v psaní všemi deseti? Nyní si ji, stejně jako kurz, můžete zobrazit v tmavém režimu (dark mode).

Kromě toho nám od jedné paní učitelky přišel podnět, na základě kterého jsme změnili zobrazování jmen ve výsledcích soutěže. Nyní už při uspořádání soutěže v rámci celé školy uvidíte nejen jména žáků, ale i to, ze které třídy žák je.

Mimochodem, naše soutěže jsou dostupné bez omezení. I v případě, kdy nemáte plnou verzi kurzu nebo kdy vůbec nemáte vytvořený školní účet, takže do soutěže můžete přizvat například lidi z jiných škol. Stačí jednoduše vytvořit soutěž a pozvat do ní hráče. Víc informací a odkaz na soutěže najdete tady: https://www.psanihrave.cz/souteze

 

 

20. září 2023

Adaptovaná verze Psaní Hravě 🔎

Kromě hravosti podporujeme i inkluzivitu. Proto jsme vytvořili zjednodušenou verzi kurzu.
Adaptovaná verze je určená pro žáky se speciálními výchovně-vzdělávacími potřebami, zejména pro děti s poruchami pozornosti, hyperaktivitou nebo autismem. Je vhodná také pro nevidomé a slabozraké, ale i pro seniory.
Víc o adaptované verzi: https://www.psanihrave.cz/adaptovana-verze

 

 

30. srpna 2023

Materiály pro vás v sekci Do hodiny

Víte, že Psaní Hravě obsahuje také materiály pro učitele, které se nacházejí v učitelské administraci? Najdete je po přihlášení v horní modré liště v sekci Do hodiny. Přípravy na hodiny jsme vytvořili za vás, stačí si je už jen rozkliknout, případně vytisknout.

 

 

20. srpna 2023

Přidali jsme Rychlé nastavení

Na hlavní stránce ve vašem účtu, tedy hned vedle Herní mapy, nyní najdete několik rychlých nastavení, která můžete přepínat jedním kliknutím. Můžete si tu přepnout již výše zmíněný noční režim, rozložení klávesnice nebo vypnout zvuky ve hrách.

 

 

 

15. srpna 2023

Máme dark mode! 🖤

Noční režim si už několik našich hráčů přálo, nyní jsme konečně měli prostor ho zrealizovat. A je to jedna z nejlepších fíčurek, které jsme v poslední době nasadili. Ale nebojte se – stále jsme nechali i denní režim. Vyberte si bílou nebo černou, je to na vás.

 

dark mode

 

 

9. srpna 2023

Počet herních dnů v řadě 🧮

V kurzu Psaní Hravě doporučujeme cvičit každý den. Čím více dní v řadě budete hrát, tím větší bude vaše nadšení pro hru. Nyní můžete sledovat svou pravidelnost v procvičování a pozorovat, jak váš plamínek postupně roste. Nenechte jej vyhořet – nepřestávejte trénovat ani jeden den. Dokážete to?

 

2. srpna 2023

Zobrazování chyb po dohrání hry 📇

Říká se, že nejlepší je učit se z vlastních chyb. To nám nemusíte říkat dvakrát! Proto jsme vytvořili přehlednou tabulku, ve které se po odehrání několika her můžete podívat, jakých překlepů nebo chyb jste se ve hře dopustili. Budete tak vědět, kterému písmenu věnovat větší pozornost, abyste se ho naučili správně. Jednou provždy.
Ve školní administraci najdete statistiky s písmeny nebo slovy, která dělají danému žákovi největší potíže. V přehledné tabulce uvidíte, které písmeno nejčastěji zaměňuje za to, které má napsat. Snadněji tak zjistíte, kde má žák problémy a na co se při procvičování zaměřit. Taktéž si můžete zobrazit chyby u jednotlivých her žáků.

 

 

13. července 2023

Možnost přidávat si přátele 👨‍👩‍👦

Víme, že lidé jsou tvorové soutěživí a je skvělé, že tato soutěživost zároveň podporuje i motivaci. Proto jsme do herního účtu Psaní Hravě přidali možnost přidávání přátel, kteří jsou taktéž v našem kurzu. Navzájem si uvidíte statistiky, můžete si je porovnávat a tak se navzájem podporovat a sdílet.

 

 

Možnost přihlašování i pomocí účtu Microsoft (žáci) 🖱

Víme, že nastavování hesel nebo jejich resetování, pokud je zapomenete, zbytečně ukrajuje čas z výuky. Pokud ve škole používáte účty Microsoft, můžete se nyní pomocí aplikace Psaní Hravě přihlásit doslova „na dvě kliknutí“.

15. června 2023

Novinka ve vašem účtu – Oznámení 🔔

Do vašeho účtu Psaní Hravě jsme přidali malý zvoneček. Když bude svítit, stačí na něj kliknout a rozbalí se vám nová zpráva od nás. Kromě toho tu uvidíte i archiv starších zpráv.

Co se tu dozvíte? Například užitečné tipy a návody od nás nebo info o novinách v Psaní Hravě. Společně oslavíme i milníky a úspěchy na vaší cestě za psaním všemi deseti.

 

 

Pojďte si tyto novinky v Psaní Hravě rovnou prohlédnout a vyzkoušet!

Mohlo by vás zajímat

Styly výuky – odlišnosti, specifika a použití

Styly výuky – odlišnosti, specifika a použití

V praxi se setkáváme s nasazením výuky psaní všemi deseti v mnoha případech - školy, malé, velké, základní, střední, odborné, gymnázia a nebo zájmové kroužky. V závislosti na vaší situaci se může použití Psaní Hravě pro školy lišit a na tyto rozdíly se teď podíváme,...