Vyberte stránku

Tipy na vánoční dárky na poslední chvíli od týmu Psaní Hravě

autor: | 19. 12. 2020

Někdy to prostě nevyjde a vy potřebujete sehnat dárek, který můžete vyzvednout nejlépe ihned. Máme pro vás pár tipů od členů týmu Psaní Hravě, které můžete objednat online a máte je ihned k dispozici.

Kurz Psaní Hravě

Přece jste si nemysleli, že dáme na první místo něco jiného :)).

Umět psát všemi deseti vám ušetří i hodinu času denně a tuhle dovednost využijete při vyřizování e-mailů v práci, ve škole při psaní seminárních prací, i při osobní písemné komunikaci. Jak konkrétně vám psaní všemi deseti pomůže v každodenním životě, se dozvíte také v článku 10 důvodů, proč psát všemi deseti. Výhoda kurzu Psaní Hravě je, že vás výuka bude bavit, protože jsme ho připravili jako jednu velkou hru, která rozhýbe vaše prsty.

Dárkový poukaz Psaní Hravě můžete mít během několika minut u sebe. Po dokončení objednávky a zaplacení vám ho pošleme přímo do e-mailu, odkud si ho můžete ihned stáhnout jako PDF.

Kromě toho, z každého zakoupeného kurzu (včetně poukazů) v prosinci a lednu poputuje 50 Kč do TyfloCentra Olomouc, o.p.s.! Udělejte radost sobě či někomu dalšímu a podpořte 13 nevidomých v získání stabilní práce.

Vzdělávání a zaměstnávání osob se zrak. postižením je důležitým pilířem naší filosofie. Udržet pracovní místa je v nejvyšší kvalitě, dále se rozvíjet, mít zakázky a náplň práce pro tyto zaměstnance i v této nelehké době je pro nás prioritou. Díky podpoře se budeme moci rozvíjet, nabídnout nové možnosti a být tak zase o krok dál před konkurencí.

Tomáš Helísek, Tyflocentrum Olomouc

Čtení, hraní i poslech

Podle zájmů obdarovaného můžete pořídit kredit na různé online služby, jako je Audiotéka nebo Audiolibrix, Steam (hry) nebo e-booky. (Poli)

Rozhodně jakékoli knížky od Jan Melvil Publishing, ať už papírové nebo e-booky. S jejich knihami se nikdy nesáhnete vedle. (Jirka)

Miluju deskové a společenské hry, kterých je nepřeberné množství. S jejich výběrem vám rádi pomůžou ve specializovaných herních obchodech (tihle lidi tím opravdu žijí a mají všechno osobně vyzkoušené). Mezi moje nejoblíbenější hry patří Mars: Teraformace, Exploiding Kittnes, Tabu (původní verze se už nedá sehnat, asi před rokem vyšla nová, ale tu nemám vyzkoušenou), Kamionem po Evropě, ale nedám dopustit ani na klasiku jako je Scrabble či tradiční karty. (Anička)

Předplatné všeho druhu

Fajn dárky jsou různé předplatné, ať už papírového časopisu, který bude chodit poštou, nebo jejich online verze. Popřípadě i novin, či různých zpravodajských portálů s prémiovým placeným obsahem.

Pro fanoušky filmů a seriálů předplatné na některou ze streamovacích služeb (Netflix, HBO Go...).

A pro kávomily se dá zakoupit v DoubleShotu kávové předplatné na celý rok. (Evča)

A pokud trváte na ponožkách, i ty se dají dnes předplatit! Podívejte se do Ponožkovic, na Ponožkožrouty nebo V páru, díky kterým vám (čisté) ponožky už nikdy nedojdou. (Anička)

Naučit se něco nového

Za mě určitě kurzy všeho druhu. Mohou být edukativní, rozvojové, rukodělné… Mám ráda kurzy na Naučmese.cz, protože je to fajn komunita a je tam opravdu pestrá nabídka. A samozřejmě mají i poukazy.

Spoustu se toho dá naučit i v online kurzech, ať už to bude výuka jazyků, kurz Excelu nebo soft skills. Podívejte se na nejznámější české portály Seduo.cz a VímVíc.cz nebo na zahraniční Coursera, Udemy nebo Skillshare. (Anička)

Do balíčku k Psaní Hravě by se mohl hodit i kurz Rozečti.se, se kterým se naučíte číst až dvakrát rychleji. A to jak v češtině, ale i v angličtině, slovenštině, ruštině, španělštině, němčině nebo dokonce i indonéštině. Ušetří tak spoustu času a může se věnovat zábavnějším aktivitám. (Pavlína)

Dobročinné projekty

Rád přispívám na dobročinné projekty a myslím si, že i to může být hezký dárek. Konkrétně třeba na Nocleženky od Armády spásy, které zajistí lidem bez domova noc v teple. Nebo na The Ocean Cleanup, což je megaprojekt, který si neklade za cíl nic menšího, než zbavit všechny řeky a moře plastů (a daří se jim to!). Ale klidně darujte něco úplně jiného, co je blízké vám. Skrze různé iniciativy a spolky můžete podpořit seniory, děti, lékaře, zvířátka, klima, profesionální média… Spoustu různorodých projektů najdete také na platformě Donio, kde si sem tam také nějaký ulovím. Ještě taky podporuju Dobroty s příběhem. Mají za sebou silný příběh a hlavně spoustu dobrot! (Lukáš)

Pro řidiče, pro sportovce, pro každého…

Osobně mohu doporučit školu smyku v Mostu (jsou tam fakt dobří) a nabízí i dárkové poukazy. Jednak je to zážitek na celý život a zároveň užitečná zkušenost, kterou by měl mít každý řidič. (Lukáš)

Speciální tip ode mě je pro firmy, které mohou své zaměstnance kromě kurzu Psaní Hravě pro firmy potěšit i Multisport kartičkou. (Poli)

Ráda podporuji místní výrobu a lokální suroviny a výrobek nebo poukaz na produkty z takového obchodu jistě potěší obdarovaného a zároveň podpoří prodejce. (Pája)

Není důležité, co je pod stromečkem, ale s kým u něj jste. ❤️

Krásné a poklidné Vánoce a hravý nový rok vám přeje tým Psaní Hravě :))

Mohlo by vás zajímat

Přemýšlejte pomocí klávesnice

Přemýšlejte pomocí klávesnice

Píšu především proto, abych zjistil, co si myslím, a dokud to nenapíšu, tak to pořádně nevím. — Kevin Kelly, spisovatel, editor a nakladatel. Myslíte, že máte všechno v hlavě? Dokážete rozvinout myšlenku jenom tím, že ji máte v hlavě a přemýšlíte o ní? Většina lidí má...

Jak souvisí psaní všemi deseti s angličtinou?

Jak souvisí psaní všemi deseti s angličtinou?

Dnes bychom vás rádi upozornili na inovativní pomůcku pro pro učitele vyučující cizí jazyky.   Říkáte si – proč zde píšeme o jazycích, když Psaní Hravě je o psaní všemi deseti? Jsme přesvědčeni o tom, že cizí jazyky i psaní všemi deseti mohou patřit k těm...