Vyberte stránku

Jak používat Psaní Hravě při výuce a role učitele

autor: | 05. 03. 2024

Co je k výuce potřeba?

 

  • počítač s klávesnicí
  • připojení k internetu

 

Nic víc vy ani žáci nepotřebujete. Naše aplikace totiž funguje online v každém moderním prohlížeči. Nemusíte si tedy nic instalovat. Pro výuku se vám ještě může hodit projektor/multimediální tabule (pro soutěže, promítání motivačních slidů z materiálů pro učitele apod.).

 

Vytvoření školního účtu

Pokud váš účet ještě vytvořený nemáte, přejděte na stránky Psaní Hravě pro školy a vytvořte si jej zdarma.
Doporučujeme vyzkoušet si výuku ideálně rovnou v praxi (na hodině). Budete mít jasnou zpětnou vazbu od žáků a navíc si jednoduchost výuky vyzkoušíte na vlastní kůži. Se zkušební verzí se s žáky bez časového omezení naučíte prvních 10 kláves. Během této doby sami vypozorujete, jak vám výuka vyhovuje a zda chcete se žáky pokračovat.

 

Krátký průvodce tvorbou účtu vás registrací provede. Po vaší úspěšné registraci uvidíte kromě toho, co vidí i žáci, také administraci, kterou mají pouze učitelé.

 

Role učitele a na co se soustředit

Vaším cílem je naučit žáky psát všemi deseti. To znamená motivovat je k průchodu základní částí kurzu (do úrovně s korunkou).

Učitele vnímáme jako průvodce. Kurz je postaven tak, aby se v něm žák sice naučil sám, ale vaše přítomnost, motivace a kontrola dosažení výsledků jsou velice důležité. I když třeba sami všemi deseti nepíšete, stejně je naučit tuto dovednost dokážete.

 

Naučit se psát všemi deseti vyžaduje určité množství vůle a to jim vy dokážete zprostředkovat lépe než jakýkoliv kurz. Pokud si všimnete, že se někdo snaží psát příliš rychle a dělá chyby, zpomalte ho. Honzíkovi se tohle kolo nedaří? Ať si vyzkouší to předchozí a zvolní. Není na tom nic těžkého. Stačí si připomenout naše principy výuky psaní všemi deseti. K výuce zapojujte zkrátka to, co žákům často chybí – trpělivost a zkušenost.

 

Začít trénovat v Psaní Hravě pro školy

Mohlo by vás zajímat

Šablony přehledně a jednoduše

Šablony přehledně a jednoduše

Aktualizované šablony pro rok 2022/2023 najdete v tomto článku! Když se řekne slovo šablona, řadě lidí ve školství vstávají hrůzou chlupy na zádech, další jen pokrčí rameny, protože moc neví o co přesně jde a hrstka těch nejodolnějších se skrytě usměje. Proč? Protože...