Vyberte stránku

Jak se zlepšovat v psaní všemi 10 i po dohrání Psaní Hravě

autor: | 30. 11. 2017

Psaní všemi deseti je základní znalostí, kterou když se naučíte, budete ji využívat snad každý den. A proto byste na psaní všemi deseti neměli zanevřít ani po dokončení kurzu Psaní Hravě. Proč je dobré umět kouzlit po klávesnici všemi prsty, jsme vám už prozradili v minulém článku. Dnes se naopak dozvíte, jak v psaní všemi deseti pokračovat i po dohrání Psaní Hravě.

1. Získejte tři hvězdičky

Pokud máte dohrané všechny lekce Psaní Hravě, nemyslete si, že už se nemůžete dál zlepšovat! Vytěžte z aplikace maximum a hrajte tak dlouho, dokud nezískáte ze všech her tři hvězdičky. Procvičíte si tak lépe jednotlivé klávesy. Čím déle navíc budete trénovat, tím lépe vám to půjde.

2. Vplujte s námi do Moře příležitostí

Přesnost a plynulost je důležitější než rychlost. Taková zásada platí nejen v Moři příležitostí, ale také v celé aplikaci. Ale co to vlastně je? Po tom, co zvládnete pokořit všechny lekce Psaní Hravě, se vám otevře brána do takzvaného Moře příležitostí, kde se budete moci naučit další klávesy a zlepšovat svoji rychlost a přesnost. Procvičíte se ve třech hlavních oblastech:

Zdolejte diakritiku podruhé

Háčky, čárky a velká písmena ještě nemáte úplně v malíku? Děláte v nich čas od času chyby? Právě proto jsme pro vás připravili několik lekcí, kde si celou diakritiku můžete zopakovat a vylepšit vaše skóre.

Procvičte si další klávesy

Háčky a velká písmena už máte zdárně za sebou, ale s otazníky, závorkami, uvozovkami nebo číslicemi se ještě pořád nekamarádíte? Druhá část Moře příležitostí je totiž věnována právě těmto záludným znakům. Pojďte si je procvičit.

Přesnost je důležitější než rychlost

Diakritiku, háčky, velká písmena a číslice už zvládáte i poslepu? Vrhněte se na trénink přesnosti, u kterého se rozhodně nudit nebudete. Trénink přesnosti se dělí na 3 hlavní hry. I tady můžete hrát jednotlivé hry tak dlouho, dokud nezískáte tři hvězdičky. Nemusíte se proto bát, že by vás Psaní Hravě přestalo bavit. Úkoly v jednotlivých úrovních se totiž stále obměňují, a proto se pokaždé naučíte něco nového.

V první hře musíte vyhrát tři hry po sobě s omezeným počtem životů. Ve druhé hře jde o to, abyste správně opsali 60 slov. Jenže i tato hra má háček. Musíte to zvládnout s minimálně 130 úhozy za minutu – a to už vyžaduje určitou dávku soustředění. Poslední hra je nejnáročnější. V ní se pokusíte zdolat nekonečný text, a to s omezeným počtem životů. Tak schválně – kolik písmen zvládnete napsat bez chybičky?

3. Pište emaily nebo vyhledávejte

Rada na závěr. Pište všemi deseti i ve chvílích, kdy netrénujete v aplikaci Psaní Hravě. Dejte si podmínku, že budete psát všemi deseti třeba e-maily, dotazy na Googlu, nebo že budete všemi deseti chatovat s přáteli na sociálních sítích. Je to takový trénink praxí.

Postupně přidávejte další aktivity na počítači, kde budete všemi deseti psát. Čím víc budete všechny prsty při psaní využívat, tím více se budete zlepšovat. Ušetříte čas, omezíte překlepy a budete vypadat jako profesionál. A co víc? Prokrvíte všechny prsty a zlepšíte držení páteře. Každý z nás si najde důvod, proč všemi deseti psát i po skončení lekcí na Psaní Hravě, nemyslíte?

Mohlo by vás zajímat

Jak se píše svislá čára? Článek s procvičením

Jak se píše svislá čára? Článek s procvičením

Svislá čára nepatří mezi nejběžnější znaky, ale i přesto se občas hodí. Kde jí na klávesnici najít, abyste nemuseli používat oblíbený trik "copy-paste"? Svislá čára na PC Na některých klávesnicích najdete klávesu určenou pro zpětné lomítko a svislou čáru hned vedle...

Psaní Hravě pro firmy: jaké přináší výhody

Psaní Hravě pro firmy: jaké přináší výhody

Představte si, svět, ve kterém: Telefonní operátorka dokáže mluvit s klientem a vše zároveň zapisovat. Programátor může rovnou kontrolovat vznikající kód a nemusí přeostřovat z klávesnice na obrazovku. Asistentka dokáže všechny emaily napsat za polovinu času. Manažer...

Případová studie: Biomag

Případová studie: Biomag

Přemýšleli jste někdy nad tím, že se vaši zaměstnanci mohou zapojit do týmové aktivity a ještě zvýšit efektivitu v týmu? Tato případová studie vám může dát tip na jednu takovou aktivitu. A tím je naučit se psát všemi deseti ve firmě. Ukážeme vám, že naučit se psát...