Vyberte stránku

Psaní Hravě pro firmy: jaké přináší výhody

autor: | 09. 02. 2022

Představte si, svět, ve kterém:

  • Telefonní operátorka dokáže mluvit s klientem a vše zároveň zapisovat.
  • Programátor může rovnou kontrolovat vznikající kód a nemusí přeostřovat z klávesnice na obrazovku.
  • Asistentka dokáže všechny emaily napsat za polovinu času.
  • Manažer vše napíše dvakrát rychleji a může věnovat více času strategickým cílům.
  • Zdravotní sestřička či doktorka se dokáže bavit s pacientem a zároveň zapisovat to, co jí říkají.

Vliv psaní všemi deseti na jednotlivé pozice

Většina lidí stráví více času za počítačem v práci než doma. Proto je psaní všemi deseti zdaleka nejdůležitější ve firmách, kde zaměstnanci musí alespoň hodinu denně psát na klávesnici. 

Psaní na klávesnici není hlavní pracovní náplní žádné profese! Ale dokáže výrazně usnadnit mnoho profesí.

Víte kolik nápadů nevznikne, protože čas, který by lidé mohli věnovat přemýšlení o rozvoji podniku, věnují koukání se do klávesnice a hledání písmenek?

Co přináší Psaní Hravě firmám

Firemní licence přinášejí kromě samotného kurzu také: 

  • správu nastavení,
  • výsledky zaměstnanců,
  • pořádání firemních soutěží.

Správa a výsledky zaměstnanců

Správci firemního účtu vidí výsledky všech zaměstnanců včetně toho, na jaké jsou úrovni, kolik získali celkem hvězdiček, jak dlouho trénovali a kdy hráli naposled. Navíc si mohou zobrazit tyto statistiky pro daný den, pro poslední týden a poslední měsíc. Získají tak představu, jak pravidelně hráči hrají a jaký je jejich postup.

soutěže pro firmy

Soutěže pro zaměstnance

Soutěže jsou pro firmy místo, kde se online kurz mění ve společný zážitek, který může posloužit kromě zvýšení efektivity i ke stmelení kolektivu. 

Nejlepší efekt soutěže mají, pokud jsou pravidelné, a pomáhají tak hráčům věnovat se kurzu alespoň trochu každý den. Stálý postup, i když pomalý, je nejjistější cestou k dokončení. 

soutěže pro firmy

U soutěží lze nastavit: 

  1. Název soutěže. Zobrazuje se správcům i zaměstnancům a slouží k případnému rozlišení mezi více vypsanými soutěžemi.
  2. Popisek. Třeba něco o odměně pro vítěze. 
  3. Každá soutěž musí mít jasný čas začátku i konce.
  4. Výsledný žebříček se může řadit primárně podle rychlosti nebo přesnosti podle účelu soutěže. 
  5. Nastavit můžete i počet životů, případně můžete zvolit hru „bez životů“, hráči tedy budou opisovat až do konce textu bez ohledu na to, kolik budou mít překlepů.
  6. Nastavením délky hry můžete určit, zda budou opisovat na čas či do opsání textu. 
  7. Je možné zadat vlastní text nebo si nechat vygenerovat náhodný text, který bude pokaždé jiný, ovšem bude se vždy sestávat ze 30 slov. U náhodného textu lze vybrat klávesy, které se budou v soutěži vyskytovat. 
soutěže pro firmy

Počet pokusů je v rámci každé soutěže neomezený a tak se hráči mohou rozehrát a vše natrénovat. Do konečného výsledku se jim počítá pouze ten nejlepší výsledek.

Dle vlastních zkušeností víme, že pravidelné využívání soutěží zvyšuje spokojenost a pravidelnost hraní všech hráčů. 

U zaměstnanců zpravidla není potřeba, aby všichni postupovali úplně stejným tempem a tak můžete na jednotlivé soutěže nechat více času. Díky neomezenému počtu pokusů je také možné, aby hráči v průběhu času svůj výsledek zlepšovali.

Kontakt

Pokud je Psaní Hravě zajímavým benefitem i pro váš podnik či zaměstnance, neváhejte se nám ozvat buď zde přes LinkedIn, anebo na e-mail firmy@psanihrave.cz 

Pokud ještě nejste rozhodnuti, zda chcete licenci pro firmy, ale chtěli byste zůstat v obraze, co se na Psaní Hravě děje, můžete nás sledovat zde anebo na facebooku.

Mohlo by vás zajímat

Jak se píše krát? Článek s procvičením!

Jak se píše krát? Článek s procvičením!

Krát umíme častokrát docela ošidit a používáme místo něj buď hvězdičku anebo dokonce písmeno x, jak se ale krát píše správně? A proč je to v matematických zápisech důležité? Jak napsat krát na PC? Krát můžete napsat pomocí pravého altu AltGr či levého Altu a Ctrl a...

Efektivně s prohlížečem pro PC

Efektivně s prohlížečem pro PC

Minule jsme se věnovali tomu, jak využívat klávesnici efektivněji při psaní a editování textu, tentokrát se zaměříme na to, jak pracovat s klávesnicí efektivněji při práci s internetovým prohlížečem. Při práci na počítači jsme zvyklí mít jednu ruku na klávesnici a...