Vyberte stránku

Jak používat Psaní Hravě při výuce a role učitele

autor: | 05. 03. 2024

Co je k výuce potřeba?

 

  • počítač s klávesnicí
  • připojení k internetu

 

Nic víc vy ani žáci nepotřebujete. Naše aplikace totiž funguje online v každém moderním prohlížeči. Nemusíte si tedy nic instalovat. Pro výuku se vám ještě může hodit projektor/multimediální tabule (pro soutěže, promítání motivačních slidů z materiálů pro učitele apod.).

 

Vytvoření školního účtu

Pokud váš účet ještě vytvořený nemáte, přejděte na stránky Psaní Hravě pro školy a vytvořte si jej zdarma.
Doporučujeme vyzkoušet si výuku ideálně rovnou v praxi (na hodině). Budete mít jasnou zpětnou vazbu od žáků a navíc si jednoduchost výuky vyzkoušíte na vlastní kůži. Se zkušební verzí se s žáky bez časového omezení naučíte prvních 10 kláves. Během této doby sami vypozorujete, jak vám výuka vyhovuje a zda chcete se žáky pokračovat.

 

Krátký průvodce tvorbou účtu vás registrací provede. Po vaší úspěšné registraci uvidíte kromě toho, co vidí i žáci, také administraci, kterou mají pouze učitelé.

 

Role učitele a na co se soustředit

Vaším cílem je naučit žáky psát všemi deseti. To znamená motivovat je k průchodu základní částí kurzu (do úrovně s korunkou).

Učitele vnímáme jako průvodce. Kurz je postaven tak, aby se v něm žák sice naučil sám, ale vaše přítomnost, motivace a kontrola dosažení výsledků jsou velice důležité. I když třeba sami všemi deseti nepíšete, stejně je naučit tuto dovednost dokážete.

 

Naučit se psát všemi deseti vyžaduje určité množství vůle a to jim vy dokážete zprostředkovat lépe než jakýkoliv kurz. Pokud si všimnete, že se někdo snaží psát příliš rychle a dělá chyby, zpomalte ho. Honzíkovi se tohle kolo nedaří? Ať si vyzkouší to předchozí a zvolní. Není na tom nic těžkého. Stačí si připomenout naše principy výuky psaní všemi deseti. K výuce zapojujte zkrátka to, co žákům často chybí – trpělivost a zkušenost.

 

Začít trénovat v Psaní Hravě pro školy

Mohlo by vás zajímat

Získejte na Psaní Hravě dotaci

Získejte na Psaní Hravě dotaci

Jelikož Psaní Hravě slouží jako vzdělávací pomůcka, můžete na ni získat finance na pro své třídy formou dotací či grantů. Těch je celá řada, a to jak na lokální (ČR, MŠMT, okres, město, firma), tak i globální úrovni (dotace EU, nadnárodní firmy). Dotací existuje celá...

Top klávesové zkratky pro PC: psaní a editování textu

Top klávesové zkratky pro PC: psaní a editování textu

Umět ovládat počítač pomocí klávesnice je mnohem rychlejší, než když k tomu používáte myš. Spoustu věcí můžete zvládnout pomocí klávesových zkratek. Díky tomu zvládnete psaní i editování textu rychleji a dříve než zapomenete, co jste vlastně chtěli udělat.  Pokud...