Vyberte stránku

Styly výuky – odlišnosti, specifika a použití

autor: | 06. 03. 2024

V praxi se setkáváme s nasazením výuky psaní všemi deseti v mnoha případech – školy, malé, velké, základní, střední, odborné, gymnázia a nebo zájmové kroužky.

V závislosti na vaší situaci se může použití Psaní Hravě pro školy lišit a na tyto rozdíly se teď podíváme, neboť vám pomohou při rozhodování, jak celou věc uchopit.

 

  • Běžná hodina
    Psaní všemi deseti je podobně důležité, ne-li důležitější, než práce s wordem. Pokud usuzujete, že ve svých hodinách nemáte čas, tak se, prosím, zamyslete nad tím, co žákům do života ve svých hodinách
    předáváte a předat chcete. Zavedení psaní do vaší hodiny informatiky dává veliký smysl. Výhodou je, že se se žáky vídáte pravidelně – ideální na průběžnou motivaci a zadávání úkolů.
    Ideální postup je jedna úroveň za týden a rozložení výuky v rámci jednoho školního roku či delšího období, pokud máte žáky i v následujících školních letech.
  • Kroužek
    Kroužek je ideální příležitostí, jak se žáky procvičovat delší čas než jen 15 minut v hodině. V takovém případě vám pomohou materiály pro učitele (najdete v menu ve svém účtu). V nich najdete pro žáky i několik doprovodných aktivit (barvení klávesnice, prezentace…). Můžete také využít uspořádání soutěží, které aplikace nabízí.
  • Individuální výuka
    Je skvělé, pokud můžete věnovat veškerou vaši pozornost jednomu žákovi. Tento přístup je vhodný zejména pro žáky se specifickými poruchami učení. Pro výuku těchto žáků doporučujeme využít speciálně upravenou adaptovanou verzi našeho kurzu.

 

Jdeme trénovat v Psaní Hravě pro školy

Mohlo by vás zajímat

Ušetřete náklady zvýšením efektivity svých lidí

Ušetřete náklady zvýšením efektivity svých lidí

Pokud naučíte své zaměstnance psát všemi deseti, můžete na nákladech na každého z nich ušetřit i 5 000 Kč za měsíc. My to máme spočítané. Co vy?  Schválně, už jste si někdy stopovali, za jak dlouho zvládnou vaši kolegové vyřídit e-mail? Odpovědět klientovi?...

Jak napsat vlnovku? Článek s procvičením!

Jak napsat vlnovku? Článek s procvičením!

Mezi zvláštními znaky má své místo i vlnovka. Jedná se o znak, který využijete v matematice, informace a občas i v běžném textu či při psaní v některém cizím jazyce (jako třeba ve španělštině). Vlnovka jako samostatný znak Vlnovku lze využít jak v běžném textu, kde...