Vyberte stránku

8 důvodů, proč dětem k Vánocům darovat kurz Psaní Hravě

autor: | 12. 12. 2017

Jako rodiče možná přemýšlíte nad tím, čím své dceři nebo synovi udělat radost pod stromečkem. Panenky, stavebnice nebo plyšáci už je nechávají chladnými a vy stále marně dumáte nad tím, co školákům k Vánocům pořídit. Pokud ano, máme pro vás skvělý tip. Darujte jim kurz Psaní Hravě!

Proč dětem darovat kurz Psaní Hravě?

1. Naučí se psát všemi deseti

Umět psát všemi deseti je v dnešním světě nutností, a proto by tuto schopnost měli mít i vaše děti. Jenom tak totiž mohou obstát v konkurenci spolužáků, kterým prsty po klávesnici kmitají jako po másle.

2. Ušetří čas

Psaní úkolů, seminárních prací nebo tvoření prezentací do školy už pro ně nebude tak náročné, a to hlavně časově. Budou se tak moci věnovat zálibám, na které jim už – zejména s nástupem na střední školu – nezbývá tolik času. Žádný rodič přece nechce, aby jeho dítě trávilo za obrazovkou počítače celý den, nebo ano?  

3. Deset minut denně stačí

Velkou výhodou Psaní Hravě je, že stačí trénovat aspoň 10 minut denně. Učit se psát všemi deseti několik hodin za den stejně nemá smysl, protože si svalová paměť nedokáže zapamatovat větší množství nových věcí naráz. Několik minut denně si proto najde každé dítě a navíc může trénovat kdykoliv bude chtít.

4. Psaní je bude bavit

Pokud se bojíte, že vás váš školák s kurzem psaní všemi deseti vyžene, hoďte své obavy za hlavu. Psaní Hravě je totiž složeno z jednotlivých úrovní, ve kterých bude muset váš školák formou různých her plnit úkoly tak, aby byl v psaní co nejlepší.

5. Udělají něco pro své zdraví

Psaním všemi deseti se děti naučí, aby měly na klávesnici dobře rozložené prsty a správně položené zápěstí. Tím, že se děti naučí psát všemi deseti, vyhnou se neustálému kmitání očí z klávesnice na obrazovku, což pomůže také jejich páteři. Školáci budou u počítače sedět rovně a nebudou záda zatěžovat nezdravým držením. Kromě rukou a zad si ale odpočinou také oči, které se neustálým díváním z klávesnice na obrazovku a zase zpátky unavují a zbytečně zatěžují.

6. Budou překonávat překážky

Jedno známé české přísloví říká, že žádný učený z nebe nespadl – a to také platí v Psaní Hravě. Prostřednictvím zábavných her budou vaše děti sami sebe překonávat. Za každou dobře odehranou hru navíc získávají hvězdičky, které je motivují k lepším a lepším výsledkům.

Tip: Pokud máte doma školáky dva, kupte dárkový poukaz každému z nich. Společně se tak mohou překonávat v tom, kdo je v psaní všemi deseti lepší, a vzájemně se motivovat. Správná motivace je totiž potřeba!

7. Naučí se disciplíně

Tím, že budou děti trénovat v Psaní Hravě pravidelně, naučí se nějaké kázni či disciplíně. Budou zkrátka vědět, že aby byly v něčem lepší, musí pravidelně trénovat. A to nejen v našem kurzu, ale také mimo něj. Učit se psát všemi deseti mohou kdekoliv a kdykoliv, a to i po dokončení Psaní Hravě.

8. Velké plus do budoucna  

Jakmile děti jednotlivé úrovně v kurzu pokoří, dostanou po absolvování kurzu certifikát, který si v budoucnu mohou přiložit do životopisu. Věřte nebo ne, i zdánlivá maličkost může rozhodnout o tom, zda vysněné zaměstnání získá vaše dítě, nebo třeba jeho spolužák, který certifikát k životopisu přiloží.

Myslete proto na budoucnost svých dětí už teď a věřte, že tímto dárkem pod stromečkem rozhodně chybu neuděláte! Poukaz navíc můžete objednat z pohodlí domova online, tak na co ještě čekáte?

Mohlo by vás zajímat

Klávesy: Ctrl a Alt

Klávesy: Ctrl a Alt

Ovládací klávesy Ctrl a Alt vám dokáží neuvěřitelně zjednodušit život. Pojďte se podívat na to, jaký je správný prstoklad a co všechno tyto klávesy umí. Ctrl, neboli control Ctrl patří mezi ovládací klávesy. Znamená to, že sám o sobě jen velmi zřídka vykoná nějakou...

Několik tipů, které dodržovat při práci u počítače

Několik tipů, které dodržovat při práci u počítače

Při dlouhodobé práci u počítače je důležité nejen to, jak správně sedět, ale také to, jak správně rozložit ruce na klávesnici a kam se při práci u monitoru dívat. U počítače totiž trávíme čím dál více času, a to pro naše tělo není zdravé. Snažme se proto tuto práci...