Vyberte stránku

10 tipů na vánoční online dárky

autor: | 05. 12. 2017

Vánoce se blíží nezadržitelným tempem a spolu s nimi nás čekají také nekonečné fronty v obchodech při pořizování dárků pro naše blízké. Pokud ještě stále váháte nad tím, co komu pořídit pod stromeček, poradíme vám, jak se vyhnout nekonečným tlačenicím v obchodních centrech a jak nakoupit dárky z pohodlí domova. Máme pro vás totiž 10 tipů na online dárky, kterými rozhodně nic nezkazíte a zároveň vše pořídíte téměř rychlostí blesku a bez čekání v obchodech. Tak pojďme na to!

Co pod stromečkem překvapí?

1. Psaní Hravě

Psaní všemi deseti je v dnešní společností už téměř nutností, která vám může reálně pomoci například při získání nové práce, a studentům zase ulehčí čas při psaní seminárních prací. Pokud vás ani tyto důvody nepřesvědčí, přečtěte si článek o tom, proč je ještě dobré umět kouzlit všemi prsty po klávesnici. Věděli jste například, že tím prospějete svému zdraví a ušetříte tak až hodinu času denně? Poukaz na kurz psaní všemi deseti kupujte přímo na webu Psaní Hravě. 

2. Online kurzy

Máte kolem sebe někoho, kdo se rád vzdělává, ale pořád ne a ne se k tomu dokopat? Zakupte mu online kurz, ve kterém se naučí perfektně anglicky, pronikne do myšlení obchodníků a psychologie, nebo se naučí základy grafiky – a to i přes to, že o tom do teď jenom snil. Pořádnou nabídku online kurzů najdete třeba na Seduo.cz nebo na VímVíc.cz.

3. Rozečti.se

Psaní všemi deseti už máte v malíku, ale se čtením e-mailů, knih nebo učebnic ztrácíte hodně času?  Právě pro někoho takového je ideální kurz Rozečti.se, se kterým se naučí číst až 2x rychleji. A to jak v češtině, ale i v angličtině, slovenštině, ruštině, španělštině, němčině nebo dokonce i indonéštině. Ušetří tak spoustu času a může se věnovat zábavnějším aktivitám.

4. E-Booky

Znáte někoho, komu praská domácí knihovna ve švech a bojíte se, že by se mu tam další kniha už nevešla? Skvělou alternativou jsou e-booky, které může mít vášnivý čtenář pořád při ruce, a to i přesto, aniž by s sebou musel nosit celou knihovnu. Do elektronické čtečky knih nebo do počítače se jich mu totiž vejde několik desítek nebo dokonce i stovek. Velkou nabídku elektronických knih najdete třeba na Alza.cz  nebo na Grada.cz.

5. Audioknihy

Ideální dárek pro všechny čtenáře – nečtenáře, kteří by si sice něco rádi přečetli, ale buď na to nemají čas, nebo jim zkrátka čtení nepřirostlo k srdci. Audioknihy, které koupíte například přes e-shop Knihy Dobrovský, se dají poslouchat třeba při práci na počítači, pečení vánočního cukroví nebo při cestování autem.

6. Filmy, seriály a hudba

Čtenáře ve svém okolí nemáte, ale za to znáte milovníka filmů? Předplaťte mu videotéku, kde bude moci sledovat i ty nejnovější filmy zcela legálně. Na videotékách – jako je třeba O2 TV, VOYO nebo Alza – najde stovky filmů, a to ať v češtině nebo v angličtině, které může hltat z pohodlí domova. A nemusí si k tomu pořizovat ani televizi.

Stejně tak existuje možnost předplatného také pro hudební nadšence, kteří mohou třeba prostřednictvím Spotify poslouchat miliony písní nebo nově vydaných alb a tvořit si vlastní playlisty oblíbených songů.

7. Workshopy

Každý čas od času potřebuje nakopnout a ujasnit si, kam se jeho život bude ubírat. Se stanovením cílů pomáhá mnoha lidem třeba osobní kouč, který může být stále při ruce i přes to, že člověk odletí třeba na druhý konec světa.

Pokud tedy máte ve svém okolí někoho, kdo potřebuje třeba zlepšit vztahy s ostatními, naučit se potlačovat negativní emoce a naopak vyzdvihnout ty pozitivní, nebo prostě jen potřebuje navést správným směrem, můžete mu koupit třeba workshop od NLP naplno. Lukáš a Jirka organizují workshopy pravidelně, a buď v Brně nebo v Praze, ale pořádají také individuální konzultace, na kterých se s nimi můžete domluvit. Další kurzy můžete vybrat třeba na Naučmese.cz a pokud nevíte, jaký by byl ten nejlepší, pořiďte raději dárkový poukaz.      

Vánoce jako stvořené pro dobré skutky

8. Ježíškova vnoučata

Dobré skutky by se měly dělat po celý rok, ale zejména Vánoce jsou pro ně jako stvořené. Projekt Ježíškova vnoučata, který funguje pod záštitou Českého rozhlasu, umožňuje splnit přání starým a osamělým lidem v hospicech a domovech pro seniory. Babičkám a dědečkům můžete splnit přání, a to buď v podobě dárku nebo zážitku – a ty jim potom můžete dokonce i sami předat. A pokud se necítíte na to, abyste koupili dárek sami, můžete na nějaké dražší přání – a to třeba elektrický invalidní vozík, notebook nebo speciální matraci – přispět i na Slevomatu.

9. Skutečný dárek

Na podobném principu jako Ježíškova vnoučata funguje také Skutečný dárek. Prostřednictvím tohoto projektu, který spravuje Člověk v tísni, darujete třeba kozu, dvacet kuřat, měsíc doučování nebo školní pomůcky pro děti v Africe a Asii, které si je nemohou dovolit. Dárek si vyberete podle toho, jakou částku chcete nebo si můžete dovolit přispět.

10. Nocleženka

Zimní měsíce jsou pro lidi bez domova často krizové. Zakoupením NOCLEŽENKY umožníte konkrétnímu člověku, aby mohl díky vám přespat v noclehárně Armády spásy. Kromě toho dostane teplé jídlo a možnost se osprchovat. Stejně jako u předchozích projektů můžete přispět jakoukoliv částkou podle vašich finančních možností. I malý příspěvek totiž pro tyto lidi znamená opravdu hodně. A ten dobrý pocit za to stojí, nemyslíte?

Krásné Vánoce přeje tým Psaní Hravě 🙂 

Mohlo by vás zajímat

Jak napsat stupeň ° ? Článek s procvičením

Jak napsat stupeň ° ? Článek s procvičením

Stupeň patří mezi znaky, které nepoužíváme dost často na to, abychom si snadno zapamatovali, kde se nachází, ale zároveň je přeci jenom potřeba. Takže kde stupeň najdeme a jak to udělat, abychom ho při psaní nemuseli již vícekrát hledat? Jak na stupeň ° na PC Stupeň...

Cviky k počítači #2: protáhněte hrudní páteř

Cviky k počítači #2: protáhněte hrudní páteř

Dlouhodobé sezení u počítače není pro naše tělo žádná výhra. Hrbíme se, ohýbáme se ke klávesnici a různě křížíme nohy. Hledáme totiž polohu, ve které se nám bude dobře pracovat. A právě proto je nutné se alespoň čas od času pořádně protáhnout. V minulém díle tohoto...

Jak souvisí psaní všemi deseti s angličtinou?

Jak souvisí psaní všemi deseti s angličtinou?

Dnes bychom vás rádi upozornili na inovativní pomůcku pro pro učitele vyučující cizí jazyky.   Říkáte si – proč zde píšeme o jazycích, když Psaní Hravě je o psaní všemi deseti? Jsme přesvědčeni o tom, že cizí jazyky i psaní všemi deseti mohou patřit k těm...